*STILL de (Z)(G)oudmijn

*STILL - een project dat in voortdurende ontwikkeling is

 
De tentoonstelling is verlengd, uitgebreid met nieuwe foto's en te zien op de tijden van de open kerk. U bent hartelijk welkom!

Deze tentoonstelling geeft een inkijkje in wat *STILL nu precies is en wordt, want het groeit en bloeit en steeds meer mensen en locaties raken betrokken. De proefsessies zijn gestart. Een goed moment dus om iets meer van het gedachtengoed en de uitwerking van *STILL te laten zien.
Er werken intussen bijna 50 mensen mee. Dat doen ze door hun verhaal te vertellen, een kroketje te bakken tijdens een proefsessie, door te vertalen en te redigeren, door vorm te geven of door kunst- en gebruiksmateriaal te maken. Deze tentoonstelling wil een tipje van de sluier oplichten van alles wat er gebeurt en al gebeurd is.

Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling is een presentatie van het persoonlijk werk van:
  • David Beliën glaskunstenaar
  • Jos van der Bijl muziek
  • Sannie de Vries wever
  • Sandra Haverman fotograaf
  • Ruud Vrielink grafisch vormgever
  • Thecla Berghuis tekstredactie
  • Hanneke van Wijk keramist
  • Carla de Haan culinair createur
want het is hun persoonlijk werk dat inspiratie biedt voor de vormgeving van *STILL.

Meer over *STILL

De parels zitten soms zo dicht op de huid dat je ze zelf niet meer ziet. Iedereen zal dit wel een beetje herkennen. Als Amsterdammer is Amsterdam er gewoon voor jou. Je kijkt er meestal niet naar met de ogen van een toerist, vormgever, gelovige, kok, schoonmaker of filosoof. En dat doe je in je zeer nabije omgeving meestal nog minder, gevangen in de sleur van de dag en  taken en beslommeringen.
Maar wat gebeurt er als je eens wat vaker stil staat en met de blik van een ander waarneemt en ervaart? En wat gebeurt er als je ook de onzichtbare dingen opzoekt? Soms kan dat letterlijk achter gesloten deuren zijn. Maar ook figuurlijk, want vaak blijkt dat je meestal niet de moeite hebt genomen contact te zoeken met mensen en zaken die niet zo opvallen. En is alles echt zo anders als je bewust al je zintuigen inzet en met aandacht luistert, kijkt, ruikt, proeft en voelt? Durf jij zo’n extra of andersoortige stap te zetten?
Met *STILL wordt je dat allemaal wat makkelijker gemaakt. Ook de Oranjekerk, die we zelf als kerkgemeenschap het hart van De Pijp durven te noemen, blijkt vol van verhalen en bijzondere ervaringen. Daarom is het zo mooi dat *STILL in De Pijp in de Oranjekerk van start mag gaan met een echte schatkist vol verhalen en heel veel daar omheen waar iets aan te beleven valt.

Mail voor meer informatie Geertina Hendriksen, .

De duo-expositie van Angelique Gijsbertse en Saskiarty toont een rijke schakering aan observaties. Kleur schuwen ze beiden niet. Ze gebruiken deze om de afbeeldingen te ondersteunen, afwisselend dromerig dan wel indringend.

Zowel Angelique Gijsbertse als Saskiarty kennen het kerkgebouw al veel langer.  Angelique is bijna vijftig jaar geleden om de hoek geboren in de van Ostadestraat 213. En Saskiarty zag  het kerkgebouw  zeven jaar lang als "haar achtertuin". ‘We vinden het beide geweldig om in zo’n  mooi gebouw te exposeren. Hier komen schilderijen heel goed tot hun recht. Hopelijk komt het plezier waarmee wij eraan gewerkt hebben goed over.’

Bezoektijden: zondag 11.00 – 12.00 uur
maandag en vrijdag 15.00 – 16.30 uur

Feestelijke opening:
zondag 11 oktober om 11.45 uur
met muzikale bijdrage van Petra Rosa, harp

Mirelva Berning is geboren in Amsterdam in 1961. Haar werk is te herkennen onder de naam Mi. Mirelva is autodidact, zij begon met tekenen en schilderen om haar motoriek te oefenen na een herseninfarct in 2012. Haar inspiratie komt voort uit de wil een ‘sterke vrouw’ te zijn en staat centraal in veel van haar werken. Het is dus eigenlijk een mooie aanleiding voor haar, om deze expositie te baat te nemen om het ‘vrouwenvolk’ ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag in de schijnwerpers te zetten. Meer informatie: www.mi-art-amsterdam.nl