expositie met recent werk van Maurice Horsthuis

Vanaf zaterdag 2 december 2023 t/m zondag 25 februari 2024 kunt u tijdens de openingstijden van de Oranjekerk de expositie bezoeken met recent werk van Maurice Horsthuis.

Over de kunstenaar
Maurice Horsthuis (1948), wonend in De Pijp, is een van huis uit Amsterdams componist en uitvoerder van hedendaagse muziek. Halverwege het jaar 2016 besloot hij zijn creatieve output radicaal te verleggen naar de beeldende kunst. Gaandeweg is het tekenen en schilderen net zo vanzelfsprekend en net zo essentieel voor hem geworden als vroeger het musiceren en noten schrijven.

Opening
De opening van deze expositie vindt plaats op zaterdag 2 december van 15.00 tot 16.30 uur met muziek, een hapje en een drankje. In de kerkzaal worden een aantal van de composities van Maurice worden uitgevoerd door het
orgel/cello-duo ’VanCamp Van Delft’ (Saartje Van Camp en Sebastiaan van Delft) en Frank van den Brink, klarinet.

Openingstijden
ma t/m do: 10.00-15.00u
za: 14.00-16.30u
zo: 11.00-12.30u


Mirelva Berning is geboren in Amsterdam in 1961. Haar werk is te herkennen onder de naam Mi. Mirelva is autodidact, zij begon met tekenen en schilderen om haar motoriek te oefenen na een herseninfarct in 2012. Haar inspiratie komt voort uit de wil een ‘sterke vrouw’ te zijn en staat centraal in veel van haar werken. Het is dus eigenlijk een mooie aanleiding voor haar, om deze expositie te baat te nemen om het ‘vrouwenvolk’ ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag in de schijnwerpers te zetten. Meer informatie: www.mi-art-amsterdam.nl

Vanaf zaterdag 26 november exposeert Marnet Schoemaker. Grote kans dat je al eerder werk van haar hand hebt gezien, want een aantal van de vrolijke kunstfoto’s op rolluiken in de Albert Cuijpstraat is van haar hand. Marnet is initiatiefnemer van De rolluiken van de Cuijp.

Op zaterdag 26 november (is de opening van de expositie van Marnet Schoemaker. Grote kans dat je al eerder werk van haar hand hebt gezien, want een aantal van de vrolijke kunstfoto’s op rolluiken in de Albert Cuijpstraat is van haar hand. Marnet is initiatiefnemer van De rolluiken van de Cuijp.

De expositie is te bezoeken tijdens de Open kerk