Kai Sleking (19 mei t/m 18 augustus 2019)

Schilderijen van Kay Sleking, ‘Zomer, strand, meeuwen’

Feestelijke opening met hapjes en drankjes op zondag 19 mei 2019 (11.45-13.00 uur)

Kai Sleking is een professioneel muzikant (gitaar, contrabas, bandoneon) en een autodidact in schilderen. Van jongs af aan heeft hij ook altijd getekend. Hij deed een opleiding als grafisch ontwerper en werkte een aantal jaren in grafisch ontwerp. Daarna studeerde hij muziek aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en het Rotterdams Conservatorium.

Tegenwoordig combineert hij musiceren en lesgeven met schilderen. 'De schilderijen die ik het afgelopen half jaar heb gemaakt zijn vooral geïnspireerd op het Wad. De ruimtelijkheid en dynamiek die ik ervaar, heb ik geprobeerd weer te geven in schakeringen van wit en zwart, met slechts enkele fel kleurige accenten.' Kai Sleking woont en werkt in Amsterdam.

Na de opening zal de expositie te zien zijn t/m zondag 18 augustus 2019, tijdens de Open Kerk en op zondag van 11.15 tot ongeveer 12.45 uur. De huidige expositie van Mieke Papen is nog te zien t/m 12 mei.

De duo-expositie van Angelique Gijsbertse en Saskiarty toont een rijke schakering aan observaties. Kleur schuwen ze beiden niet. Ze gebruiken deze om de afbeeldingen te ondersteunen, afwisselend dromerig dan wel indringend.

Zowel Angelique Gijsbertse als Saskiarty kennen het kerkgebouw al veel langer.  Angelique is bijna vijftig jaar geleden om de hoek geboren in de van Ostadestraat 213. En Saskiarty zag  het kerkgebouw  zeven jaar lang als "haar achtertuin". ‘We vinden het beide geweldig om in zo’n  mooi gebouw te exposeren. Hier komen schilderijen heel goed tot hun recht. Hopelijk komt het plezier waarmee wij eraan gewerkt hebben goed over.’

Bezoektijden: zondag 11.00 – 12.00 uur
maandag en vrijdag 15.00 – 16.30 uur

Feestelijke opening:
zondag 11 oktober om 11.45 uur
met muzikale bijdrage van Petra Rosa, harp

Mirelva Berning is geboren in Amsterdam in 1961. Haar werk is te herkennen onder de naam Mi. Mirelva is autodidact, zij begon met tekenen en schilderen om haar motoriek te oefenen na een herseninfarct in 2012. Haar inspiratie komt voort uit de wil een ‘sterke vrouw’ te zijn en staat centraal in veel van haar werken. Het is dus eigenlijk een mooie aanleiding voor haar, om deze expositie te baat te nemen om het ‘vrouwenvolk’ ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag in de schijnwerpers te zetten. Meer informatie: www.mi-art-amsterdam.nl