Klimaatmars 2019

Op 10 maart willen wij als christenen, joden en moslims en andere geloofsrichtingen tijdens de landelijke klimaatmars in Amsterdam zichtbaar maken dat ook wij erg bezorgd zijn over klimaatverandering.

Wat heeft geloof met het klimaat te maken?Juist gelovigen voelen zich vaak betrokken bij het klimaat. Want vraagt ons geloof niet om een zorgzame omgang met de aarde en onze medemens? Paus Franciscus bracht in 2016 zijn Laudato Si uit waarin hij ons als gelovigen aansprak en opriep om onze verantwoordelijkheid te nemen voor deze aarde die ons is toevertrouwd. We moeten haar “behoeden en bewaren”.

Waarschijnlijk verzamelen de kerken zich in de Dominicuskerk, Spuistraat 12, 12.30 uur en vertrekken zij vandaar na een lied en de zegen door ds. De Reuver (PKN), bisschop Hendriks (RK, Haarlem-Amsterdam) en Jan Wolsheimer (pionier). Dan zal ook wel bekend zijn waarvandaan de mars vertrekt (Dam of Museumplein). In de Noorderkerk is ter afsluiting rond 18.30 uur een gebedsdienst voor schepping & natuur (met ds. Paul Visser).

Meer info volgt. Zie ook: www.groenekerken.nl/klimaatmars.

Fair Church

Fair Church