'Maak het lichter' - Kerstoverzicht 2021

Maak het lichter!


Ook dit jaar willen we onder dit motto het licht van kerst verspreiden. Steek thuis het kaarsje aan, geef het aan een ander of bezoek de Oranjekapel en brandt het voor jezelf of iemand anders die je licht of verlichting wenst.

Ons verlangen om samen met de buurt kerst te vieren leidde tot plannen voor een kerstbuurtmaaltijd, open kerstkerk en kerstnachtviering. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen hebben we deze plannen inmiddels omgezet in het volgende:

Kerstuitdeelactie - donderdag 23 december
In plaats van de Kerstbuurtmaaltijd is er op donderdag 23 december van 14.00-16.30u een kerstuitdeelactie in de Oranjekerk. Wie wil kan komen en een kerstpakketje in ontvangst nemen.

Online kerstzang en kerstvertelling - vrijdag 24 december

In plaats van de Open Kerstkerk en de Kerstnachtdienst staat er vanaf 24 december een kerstvertelling met kerstzang online op Kerkdienst Gemist. Bedoeld voor jong en oud en speciaal voor de gelegenheid gemaakt door de gemeente van de Oranjekerk.

Kerstavond - vrijdag 24 december
Op kerstavond 24 december van 19.00-22.00u schenken we in het portaal van de kerk chocolademelk met een stukje kerstbrood. De naastgelegen Oranjehof is open en kerstverlicht.

Online kerstmorgenviering in de Oranjekerk - zaterdag 25 december
Op kerstmorgen 25 december 10.00u is er een kerstviering voor en door jong en oud.  Helaas is deze viering enkel online bij te wonen via Kerkdienst Gemist. Met dans van Annigje en Febe, piano door Renger, gebed door Irene, zang van de zanggroep en inbreng van dominee Jantine Heuvelink, organist Jos van der Bijl en anderen.
wat vieren we met kerst?

wat vieren we met kerst?